Bejelentés


GTA Fanatikusok Lapja Nincs kocsid? Lopj egyet!!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Alapok


A legtöbb GTA-ba előforduló alapdolgok

GTA
A GTA egy eléggé sok részt megélt, népszerű, élet közeli, videó játék mely magába foglalja az autós illetve a mászkálós lövöldözős lehetőségeket. A GTA rövidítés jelentése Grand Theft Auto vagyis Nagy autótolvajlás, így már a címből ki is kiderül a játék egyik legfontosabb lehetősége.

Alaplehetőségek (Amik nélkül nem gta a gta)
Egy GTA mindig nagyvárosba játszódik ahol hatalmas területeket járhatunk be. A játék nem szabja meg merre menj vagy éppen mit csinálj a saját fejed után mehetsz. Nagyvárosi élet sem maradhat ki így rengeteg járókelővel és autóssal találkozhatsz. A járókelők közül bárhol bárkit lelőhetsz, elüthetsz, megüthetsz olyan módszerrel nyírhatsz ki embereket robbanthatsz fel kocsikat ahogy jólesik. A városi élethez tartozik az autós forgalom is így bárhol bármelyik kocsit ellophatod akár úgy is hogy a pirosba várakozó autókból nemes egyszerűséggel kirángatod a sofőrt. A kocsikkal hatalmasakat karambolozhatsz villanyoszlopokat, tűzcsapokat dönthetsz ki és járókelőket üthetsz el persze ha gyalogosan vagy téged is elüthetnek. Már a GTA alap lehetőségeit is remekül lehet élvezni azonban a GTA nem csak a randalírozásból áll hanem küldetések elvégzéséből is.

Városrészek
Minden GTA helyszíne kisebb nagyobb szigetekre oszlik melyeket általában tenger választ el és különböző hidakon lehet átjutni. Az egyes városrészek a főküldetések előrehaladtával nyílnak meg. Illetve sok mellékküldetés is csak akkor érhető el ha már át tudsz menni hozzá. Az átjutás megakadályozására a hidakat szokták lezárni de vannak trükkök melyekkel idejekorán is át lehet jutni.

Korszakok
A GTA-k három korszakba sorolhatók eddig.

1.Korszak
Másnéven a 2D generáció. Ebbe tartozik a GTA 1, GTA London 1969, GTA London 1961 és a GTA 2. Ezen játékok felülnézetesek, küldetésrendszerük kezdetleges telefonos, radar nincs ma már gagyinak mondhatók. Aki a GTA-s pályafutását 3D-s GTA-val kezdte az nemigazán fogja szeretni a korábbi első generációs GTA-kat ugyanis teljesen más világ.

2.Korszak
Másnéven a 3D generáció. Ebbe tartozik a GTA 3, GTA Vice City, GTA San Andreas, GTA Advance, GTA Liberty City Stories, GTA Vice City Stories. Új mindmáig használatos küldetésrendszerük van és itt lépett életbe a radar is ami szintén mindmáig megtalálható. Használt grafiaki motor a RenderWare. Ezen korszakban a GTA Advance kakukktojásnak számít mert ugyan az új küldetésrendszer és a radar ugyanúgy megtalálható benne viszot ez egy felülnézetes játék ami csak Gameboy Advance-re jelent meg erre a kézikonzolra jellemző grafikával.

3.Korszak
Másnéven a HD generáció szintén 3D-s. Ebbe tartozik a GTA 4, GTA Lost and Damned, GTA Ballad of Gay Tony, GTA Chinatown Wars és a GTA 5. Új grafiaki motor lépett életbe a R.A.G.E. vagyis a Rockstar Advanced Game Engine. Ezen korszakban a GTA Chinatown Wars a kakukktojás mivel a megszokott nézettől eltérő izometrikus nézetet használ ami csak Nintendo DS-re és PSP-re jelent meg egyedi grafikával.

Rendszerkövetelmények
A táblázatban a GTA-k minimális rendszerkövetelménye látható. A táblázat többnyire a hivatalos adatok alapján lett összerakva de mivel ahány oldal annyi féle képpen írják le így nehéz pontos adatokat közölni ezért ezek inkább csak irányadó a játék fejlődését szemléltető körülbelüli adatok. Sajnos a hivatalos rendszerkövetelmények is sokszor megkérdőjelezhetők így sokesetben a játék a hivatalos minimális rendszerkövetelmények alatt is elindul esetleg kicsit akadozik de attól még játszhatók. Sajnos azt tapasztaltam hogy sokaknál az irányelv nem maga a játék hanem a full grafika... tehát aki erre hajt főleg a GTA 4 és az utána következők esetében az neis olvassa tovább ezt a részt.

Rész
1
1969
1961
2
3
VC
SA
4
EFLC
5
Proci
75MHz
75MHz
75MHz
200MHz
400Mhz
800Mhz
1GHz
2mag
1.8GHz
2mag
1.8GHz
4mag
2,4GHz
Ram
16Mb
16Mb
16Mb
32Mb
64Mb
128Mb
256Mb
1.5Gb
1.5Gb
4Gb
Vidcard
1Mb
1Mb
1Mb
8Mb
32Mb
64Mb
128Mb
256Mb
256Mb
1Gb
Hely
70Mb
50Mb
20Mb
400Mb
600Mb
1Gb
5Gb
16Gb
16Gb
65Gb

Tény hogy egy játék futása ezeken kívül a hardverek egyéb paramétereitől is függenek. S végül összeállítottam egy irányadó gépösszetételt némi ráhagyással ami szerintem még legalább 15 évig kiszolgálja a GTA-k legminimálisabb szükségleteit. Szigorúan abszolut minimális beállításokkal éés bizonybizony 4:3 800x600-as felbontással.

Processzor: Valami 4 magos csoda
A GTA 4 hivatalos minimális processzora 2 mag ennek ellenére 1 magon is futott. Ugyanez a helyzet a GTA 5 esetében is minimálisan 4 magot írnak neki erre 2 magon is fut természetesen.

Ram: 8Gb
A GTA 4 1,25Gb-al is futott tehát szerintem a GTA5-nek elég a 3Gb is de 8Gb bőven elég lesz egy darabig.

Videokártya: 2Gb
A GTA4 abszolut minimális beállításokkal 202Mb eszik a GTA5 abszolut minimális beállításokkal meg 865Mb eszik.

Hely: 1Tb
Így az összes eddigi és a további GTA-k is bőven elférnek.

Grafika és FPS Huszárok Kíméljenek!

Csalás Kódok (Cheat)
A játékban lehetőségünk van bizonyos legtöbbször játék közben beírandó kódokkal előnyre szert tenni. Teszem azt élet fegyver rendőrök vagy járművek szempontjából. A játékoknak általában elég sok ilyen kódjuk van melyeknek zöme igazából felesleges s csak érdekességnek van bennük.
Nagyon sok oldalon láttam azt hogy sokan azt állítják hogy ha valaki kódol és el is menti úgy akkor nem fogja tudni 100%-osra kijátszani a játékot. Végülis van benne ráció de szerintem ennek a dolognak nagyobb a füstje mint a lángja ugyanis saját tapasztalatomból állítom hogy:

Ez Nem Igaz!!

Való igaz hogy a játék élvezetesebb kódok nélkül de én eddig mindegyik GTA-t ki tudtam játszani 100%-ra úgy hogy közbe elég sokat kódoltam sőt néhány ismerősöm aki a jóvoltamból kezdett gta-zni őkis ugyanúgy kitudták kódokkal 100%-ra játszani a gta-kat. Ekkora szerencsénk csak nincsen... Vannak bizonyos bugok melyek némelyik gta-t nem engedik 100%-ra játszani vagy egyéb hibákat okoznak ez igaz itt elsősorban a San Andreasra célzok ahol van néhány olyan dolog pl Madd Dog túl korán ugrik le stb hibák melyeket valóban bizonyos kódok mechanizmusa okoz de nem azért okozza mert ejnyebejnye kódoltál s így büntet a játék. Ez az egész csak olaj a tűzre a tévhit erősítését illetően. Elég sokat koptattam már a szám ezmiatt sokhelyen de ez mára már úgy beleivódott a köztudatba mint valami szentírás s egyszerüen nemtudom meggyőzni az embereket hogy ez egy nagybetüs Tévhit.

Szolgálati Járművek
Minden GTA-ba megtalálható 4 szolgálati jármű. Rendőr, Mentő, Tűzoltó Taxi. Ezen járművekkel legtöbbször mellékfeladatokat hajthatunk végre. A járművek bizonyos tevékenységeink által jelennek meg.
Rendőr az utakon is gyakran előfordulnak de nagyobb körözési szinteken dögivel jönnek.
Mentő akkor bukkan fel ha valakit megölsz az utcán.
Tűzoltó akkor bukkan fel ha valamit felgyújtasz lángszóróval vagy molotov koktéllal.
Taxikkal mindig fogsz találkozni az utakon nem kell hozzá semmit tenned.

Fegyverbolt
Szinte minden GTA elég nagy fegyverarzenállal rendelkezik. Némelyik részbe nem is lehet nálad az összes így az azonos kaliberűekből egyszerre csak egy féle lehet nálad. A város különböző pontjain fegyverboltok találhatók mindenhol más fajta fegyverekkel a kirakatban persze drága pénzért árulják őket. Ha ügyesen játszol és mindig összeszeded a lelőtt ellenség fegyvereit akkor nemigazán kell fegyverboltokba menni. Küldetések során ígyis-úgyis kapsz vagy szerzel.

HUD
A Heads Up Display rövidítése ami a jobb felső sarokba található kijelzés melyen figyelemmel kísérheted értékeidet állapotodat.
A HUD tartalma tehát:
-Játékidő melyből megtudod hogy játék szerint mennyi az idő. Jelentősége annyi hogy vannak küldetések melyeket csak bizonyos időben pl. 16:00-22:00 között tudsz csak elkezdeni, továbbá időlimites küldiknél fog még megjelenni ehhez hasonló számláló a hud legalján.
-Élet csík vagy szám ami vörös vagy ezen szín árnyalataival van feltüntetve. A GTA 4 és ezutániakban ez a csík a radar körül helyezkedik el.
-Páncél csík vagy szám ami az esetek többségében kék vagy szürke. Az élet mellett vagy alatt szokott megjelenni. A GTA 4 és ezutániakban ez a csík a radar körül helyezkedik el.
-Fegyver melyből megtudod éppen melyik fegyver van nálad és hogy mennyi lőszer van még belőle.
-Pénz ahol láthatod mennyi van.
-Körözés, vagyis itt láthatod hogy van-e, és az milyen szintű vagyis hány csillagos.


GTA 1
GTA London
GTA 2
GTA 3
Vice City
San Andreas
Advance
Liberty City Stories
Vice City Stories
GTA 4
Chinatown Wars
Lost and Damned
Ballad of Gay Tony
GTA 5


Élet
Nem kell magyaráznom mi ez. Az élet csökken ha nagyot esel, elütnek, megütnek vagy ha eltalálnak. Jéé! :D

Armor
Golyóálló mellény. Ha felszedsz egyet látszani fog ez is a jobb felső sarokba hogy mennyi van még belőle. Kb olyan mintha lenne mégegy életcsíkod.

Pénz
Pénz a küldetések elvégzésével kereshető illetve ha kinyírsz valakit akkor a pénze megjelenik mellette. A pénzed használható fegyvervásárlásra, büfébe való kajálásra, ingatlanok megvásárlására vagy néha küldetések elvégzéséhez.

Körözés
Minél durvább feladatokat hajtasz végre, minél több embert vagy rendőrt ölsz meg vagy járművet robbantasz fel a rendőrség annál nagyobb erőkkel próbál elkapni. A körözéseknek általában 6 szintje van amit a játék csillagokkal jelöl amit a jobb felső sarokban láthatsz.

Körözések szinjei:
(Ezek többé kevésbé minden GTA-ra igazak)

1. csillag: A rendőrség gyalogosan üldöz még nem lőnek rád de meg akarnak verni.
2. csillag: Néhány rendőrkocsi is beszáll az üldözésbe és a zsaruk már a pisztolyaikat is használják.
3. csillag: Még több zsaru kik egyre erélyesebben próbálnak elkapni ilyenkor a rendőrkocsik már nagyon szemtelenek tudnak lenni.
4. csillag: Rendőrségi helikopterrel keresnek és a kommandót is kiküldték, kik már gépfegyverekkel próbálnak levadászni.
5. csillag: Újabb rendészeti szervet vonnak be a buliba gyorsabb kocsikkal, még többen és néhol a gépfegyvernél is durvább eszközökkel.
6. csillag: Bevetik a katonaságot kik teherautókkal és tankokkal hajkurásznak.

Radar
A bal alsó sarokba található mely segítségével tudod megállapítani éppen hol vagy, merre vannak a küldetések és hogy a küldetések közben merre kell menni, kit kell kinyírni, elvinni stb. Az ellenség mindig pirossal van jelölve a radaron. A rendeltetési hely, jármű vagy személy sárgával, rózsaszínnel, kékkel vagy zölddel van jelezve. Általában a Pay`N`Spray, Bomb Shop, egyéb üzletek és a kajáldák is jelölve vannak a radaron már ha olyan gta-val játszol amibe van kajálda. Vannak esetek amikor mellékküldetéseket is jelöl a radar.

GTA 3
Vice City
San Andreas
Advance
Liberty City Stories
Vice City Stories
GTA 4
Chinatown Wars
Lost and Damned
Ballad of Gay Tony
GTA 5


Küldetés
Mindegyik GTA-ba vannak küldetés adóid akiktől mindig más más feladatokat kapsz. A missziókat a város különböző pontjain lehet elindítani amik java részét a bal alsó sarkon található radaron lehet látni hogy melyik merre van meg persze azt is hogy éppen merre mit kell csinálni. A GTA fő és mellékküldetésekből áll elsősorban a főküldetések láthatók a radaron ami legtöbbször a küldetésadóid nevének kezdőbetűjével van jelezve.

Egykét alap feladat mely legtöbbször előfordul egy GTA-ba:
- menj a kijelölt helyre
- öld meg a kijelölt embert
- robbantsd fel a kijelölt kocsit
- lopd el a kijelölt kocsit
- vidd a kocsit a kijelölt helyre
- vedd fel a kijelölt embert
- vidd az embert a kijelölt helyre
- továbbá mindezek kombinációi stb.

Pay`N`Spray
A kocsik javító és festőműhelye. Minden GTA-ban található olyan garázs ahol ezt elvégzik ha netán túlságosan összetörted a kocsit vagy ha azt akarod hogy eltűnjön a körözésed.

Bomb Shop
Ezek is autógarázsok ahol a járművedet bombával szerelik fel hogy később felrobbanthasd.

Mentőházak
Olyan hely ahol el tudod menteni a játékállásod. Küldetések során mindig kapsz mentőházakat. Ha olyan GTA-val játszol ahol lehet ingatlanokat venni akkor megvétel után általában tudsz menteni ott. A radaron többek között kis ház ikonnal vannak jelezve vagy adathordozó jelzésekkel pl kazetta, cd, flopi.

Drive By
Ez nemmás mint egy módszer ami annyit takar hogy a célszemélyt vagy járművet a kocsidból lőve vagy elütve iktasd ki.

A legtöbb GTA-ba felszedhető dolgok

Élet:
Health. Minden GTA-ba megtalálható szerte a városba vannak elszórva szív alakú vagy elsősegélycsomag alakú ikonok melyek rendezik az egészséged. A San Andreasba elég kevés ilyen van. Életet tudsz növelni ezen kívül étkezéssel, mentőautóba való beszállással, illetve kurvázással is.
GTA 1 és Londonok esetében kezdetkor mindig 4 életed lesz s életikonokkal ezt a számot tudod növelni. Itt ha egyszer eltalálnak meghalsz. Ha az összes élet elfogy kezdheted előröl az epizódot.
GTA 2 esetében kezdetben mindig 5 életed lesz és minden élethez 5 szív tartozik vagyis többször kell eltalálni hogy meghalj. Ebből kifolyólag az itteni szív ikon csak az élethez tartozó szíveket viszi fel maxra de extra életet nem ad azt egy másik felszedhető ikon teszi. Ha elfogy az összes életed kezdheted előröl az epizódot.
GTA 1
London 1969
London 1961
GTA 2
GTA 3
Vice City
San Andreas
Advance
Liberty City Stories
Vice City Stories
Chinatown Wars
GTA 4
Lost and Damned
Ballad of gay Tony
GTA 5


Páncél
Armor. Minden GTA-ba megtalálható szerte a városba vannak elszórva. Továbbá SWAT-os kocsiba való beszállással is kapsz ilyet.
GTA 1
London 1969
London 1961
GTA 2
GTA 3
Vice City
San Andreas
Advance
Liberty City Stories
Vice City Stories
Chinatown Wars
GTA 4
Lost and Damned
Ballad of gay Tony
GTA 5


Zsaru Csillag
Police Bribe. Ha összeszedsz egy ilyen csillagot akkor egy csillaggal csökken a körözésed már ha van körözésed. Szinte minden GTA-ba megtalálható szerte a városba. Kivéve Chinatown Wars és GTA 4 na meg a két kiegészítésében sem mivel ezekben a játékokban a körözés eltüntetésére más mód van.
GTA 1
London 1969
London 1961
GTA 2
GTA 3
Vice City
San Andreas
Advance
Liberty City Stories
Vice City Stories


Adrenalin Kapszula
Összesen három GTA-ba található meg, GTA 3, Vice City és a Liberty City Stories. Ha összeszedsz egy ilyet belassulsz tőle és erősebb leszel. Könnyebben el tudod tolni a kocsikat és az emberek egy ütésedtől kipurcannak. Hatása nem sokáig tart.
GTA 3
Vice City
Liberty City Stories


Ház ikon
Azon GTA-ba vannak melyekben lehetőségünk van házakat ingatlanokat vásárolni. Belemész a jelbe és ha megvan hozzá a megfelelő pénzösszeged már tied is a ház. Előfordul hogy néhány házat bizonyos küldetések után tudsz csak megvenni. A megvehető házak ikonjai zöld színűek. A nem megvehető házaké meg kék. Négy GTA-ba van lehetőségünk ingatlanokat venni, San Andreas, Vice City, Chinatown Wars és GTA 5 persze az 5 esetén már nem ház ikonhoz kell menni a megvételért.
Vice City
San Andreas
Chinatown Wars


Mentő Ikon
Ha belemész egy ilyenbe és nem vagy éppen küldetés közbe akkor elmentheted a játékállásod.
Vice City
San Andreas
Liberty City Stories
Vice City Stories


Asset
Ha egy ingatlan vagy üzlet napi fix összegű bevételeket termelnek neked akkor ilyen dollárjel alakú jelzésnél veheted fel a pénzt. A dollárjel felett mindig látható hogy eddig mennyi pénz termelődött.
Vice City
San Andreas
Liberty City Stories


i betű
Információs ikonok. A legtöbb GTA-ba előfordul. Ha belemész kapsz némi instrukciót a tényekről lehetőségekről.
GTA 1
London 1969
London 1961
GTA 3
Vice City
San Andreas
Liberty City Stories
Vice City Stories


Pénz
Ha kinyírsz valakit akkor megjelenik mellette a pénze. A legtöbb embernél kevés van úgyhogy lehetőleg ne ezzel keresd a pénzt jobban jársz a küldetésekkel.
GTA 3
Vice City
San Andreas
Advance
Liberty City Stories
Vice City Stories
Chinatown Wars
GTA 4
Lost and Damned
Ballad of gay Tony
GTA 5


Fegyverek
Elég sok van a városokba szétszórva illetve ha megölsz valakit és volt nála fegyver akkor a pénz mellett az is megjelenik mellette. Szerintem nem kell magyaráznom mire valóak.
Kiegészítésként annyi hogy bizonyos GTA-kba a fegyvereknek különböző színű auráik vannak. Minden fegyvercsoportnak megvan a maga színe.
-Fehér színű a boxer, távcső, fényképezőgép.
-Világoskék színűek a közelharci nem lőfegyverek pl. ütők kések szerszámok.
-Sötétkék színűek az eldobva használható fegyverek gránátok és a molotov cocktail.
-Zöldessárga színűek a pisztolyok.
-Sárga színűek a gépfegyverek UZI, MP5, TEC9, MAC stb.
-Rozsdaszínűek a kicsit nagyobb gépfegyverek M4, Cruger, AK 47
-Olajzöld színűek a shotgunok a sima a Stubby vagy SPAS
-Rózsaszínűek a mesterlövészpuskák.
-Lila színűek a mindezeknél nagyobb alkalmatosságok Lángszóró, M60, Minigun és Rakétavető.

A Vice City, Vice City Stories és Liberty City Stories-nak ilyen összeállításban vannak a fegyvereik auraszínei. Kivéve a GTA 3-ban mert ott máshogy vannak a színek.

GTA 1
London 1969
London 1961
GTA 2
GTA 3
Vice City
San Andreas
Advance
Liberty City Stories
Vice City Stories
Chinatown Wars
GTA 4
Lost and Damned
Ballad of gay Tony
GTA 5


Ruhák
Szinte minden GTA-ba találhatók ruhák némelyikbe kevés némelyikbe viszont irdatlan sok. Kivéve GTA 3, Advance, Cwinatown Wars és Lost and Damned. A ruhaváltás a kinézeten kívül még alacsonyabb szintű körözések eltüntetésére is kiváló. A Vice City-be a városba különböző helyeken kék színű póló ikonba belesétálva tudsz ruhát váltani melyek küldetések során lesznek elérhetőek. A többibe csak a mentőházadba tudsz ruhát váltani szintén a ruhaikonba belesétálva. San Andreasba, GTA 4-be és a Ballad of Gay Tonyba a városba találhatóak ruhaboltok amikbe ha valamit megveszel az fellelhető lesz a mentőházadba. Ennél az utóbbi háromnál kimerül a ruha mint felszedhető dolog mert ezekben nem ruhaikonba kell belesétálni a ruhaváltáshoz.
Vice City
San Andreas
Liberty City Stories
Vice City Stories


Lakat Ikon
Ez csak a Vice City Stories-ra jellemző. Ha belemész egy ilyenbe pénzért kérhetsz valamilyen járművet vagy visszavásárolhatod a fegyvereidet ha meghaltál vagy letartóztattak.
Vice City Stories


Rejtett Csomag
A legtöbb GTA-ba megtalálható összeszedhető gyűjthető dolgok. A GTA 2 még Tokensnek hívta ezeket ugyanis ott a városba szétszórt GTA2 emblémákat kell gyűjtögetni. A későbbi GTA-kba GTA3, Vice City, Liberty City Stories ezekben voltak az igazából Rejtett Csomagoknak nevezhető cuccok melyeket össze kellett szedni a 100% -hoz. A San Andreas is tartalmaz ilyesmiket amiket igazából már nem lehet rejtett csomagoknak nevezni mert ott szerencsepatkókat, kagylókat, és egyéb dolgokat kell gyűjteni ezért a "Rejtett Csomagok" mint kifejezést már inkább egy feladat kategóriának nevezném. A későbbiekben ezek a gyűjtögetési feladatok is kombináltabbak lettek. San Andreasban graffitiket kell átfújni amihez szükség van egy festék sprayre vagy fényképeket kell készíteni amihez meg fényképező kell. Vice City Storiesba lufikat kell lelőni, GTA 4 játékokba galambokat és sirályokat, Chinatown Wars-ba biztonsági kamerákat. GTA 5-be szintén rengeteg gyűjtenivaló van.
GTA 2
GTA 3
Vice City
San Andreas
San Andreas
San Andreas
San Andreas
Advance
Liberty City Stories
Vice City Stories
Chinatown Wars
GTA 4
Lost and Damned
Ballad of Gay Tony
GTA 5
GTA 5
GTA 5
GTA 5
GTA 5
GTA 5
GTA 5
GTA 5
GTA 5


Rampage Ikon
Ha felszedsz egy ilyet elindul egy kis feladat amiben a kapott fegyverrel időn belül adott számú pontot vagy embert kell lelőni a teljesítéshez. Az első generációs GTA-kba még Kill Frenzy néven futott ez. A későbbiekben lett csak rampage. A GTA 1 -be és a GTA Londonba dobozokba található fegyverek összeszedésével vagy járművekbe való beszállással indult a feladat. A GTA 2 és az összes többibe már koponyát ábrázoló ikonokat kell összeszedni.
GTA 1
London 1969
London 1961
GTA 2
GTA 3
Vice City
San Andreas
Advance
Liberty City Stories
Vice City Stories
Chinatown Wars


Ezeken a felszedhető dolgokon kívül vannak csak bizonyos GTA-kra jellemző felszedhető dolgok is. Többek között a GTA 1, GTA London és GTA 2 höz van elég sok ilyen.

GTA 1, GTA 2, GTA London 1969 és 1961 -re jellemző felszedhető dolgok

Kulcs Ikon
Get Outta Jail Free Card. Ha egy ilyet összeszedsz ingyen szabadulsz ha elkapnak a zsaruk és a fegyvereid is megmaradnak plussz a szorzód se csökken a felére.
GTA 1
London 1969
London 1961
GTA 2


Sárga X
Ez a Multiplier szorzó. Ha egy ilyet összeszedsz egyel növekszik az a szorzószám ami megtöbbszörözi a szerzett pontszámot. Küldetések elvégzésével is növekszik. Ha meghalsz nem, de ha elkapnak a zsaruk akkor felére csökken ez a szám, de ha van nálad "Get Outta Jail Free Card" akkor nem. Páratlan szám felezése esetén a játék lefelé kerekít.
GTA 1
London 1969
London 1961
GTA 2


Sárga Villám vagy London esetében Lila Szív Ikon
Speed. Járművel tudod összeszedni és egy ideig gyorsabban tudsz vele menni. Az időlimites küldiknél jól jöhet mivel a legtöbb kocsi lomha viszont a felülnézetességnek köszönhetően az út beláthatatlansága miatt néha lassan is nehéz menni nemhogy gyorsan.
GTA 1
London 1969
London 1961


Csak a GTA 2 -re jellemző felszedhető dolgok

Barna ember
Extra Life. Összeszedésével kapsz plusz 1 életet. Kezdetkor mindig 5 életed van. Minden élet 5 szívvel van jelezve. Ha elfogynak a szívek akkor egy életed elveszik.


Kék Villám
Electro Fingers. Ha felszeded egy ideig mindenkit megrázol ha a közeledbe jönnek.


Zöld kereszt
Double Damage. Ha egy ilyet összeszedsz egy ideig a lövéseidnek dupla akkora ereje lesz.


Piros kereszt
Fast Reload. Minden fegyverrel kétszer olyan gyorsan fogsz lőni egy ideig.


Sárga fej
Invisibility. Összeszedésével egy ideig láthatatlan leszel. Ha kocsiba ülsz ott ez nem érvényes a zsaruk követnek de ha kiszállsz akkor fingjuk sincs hogy hol vagy. Ha ők rángatnak ki a kocsiból akkor nem tartóztatnak le.


Lila kapszula
Invulnerability. Összeszedésével egy ideig halhatatlan leszel.


Narancssárga távirányító
Remote Controll. Ez csak bizonyos küldetések során érhető el. Összeszedésével tudod a kocsit távirányítani.


Barna kézjel
Respect. Azon banda tiszteletét növeli egyel amelyik banda területén összeszedted. Csak és kizárólag bizonyos típusú kocsik bezúzásáért kapsz ilyet. Első pályán a Wellard típusért, másik két pályán a Special Agent Car típus bezúzásáért. Ilyen típusú kocsikat olyan zúzdába érdemes vinni ami valamely banda területén van mert semleges területen való bezúzásért ugyan megkapod magát a felszedhető ikont de nemtudod felszedni. Mivel az egyes pályarészeken max kettő vagy három zúzda található így kicsit leszükül a kör mely bandáknak tudod a tiszteletét növelni ezzel mert bizony vannak semleges területeken található zúzdák is.
Az első pályán két zúzda van ebből csak az egyik zúzda az ami bandaterületen van pontosabban a Zaibatsu banda területén ebből kifolyólag ezzel a módszerrel csak az ő tiszteletüket lehet növelni ezen a pályán.
A második pályán három zúzda van ebből csak kettő van bandaterületen tehát ezen módszerrel csak a Rednecks és az SRS Scientist banda tiszteletét tudod növelni..
A harmadik pályán szintén három zúzda van ebből mindhárom bandaterületen található meg tehát a Zaibatsu, Hare Krishna és a Russian Mafia tisztele egyaránt növelhető.


Lila kézjel
Instant Gang. Amint összeszeded négy civil átalakul a testőröddé akik lövik a téged támadókat. Csak a multiplayerben található meg.Kocsi Zúzda


GTA 2-be a kocsizúzdának kicsit nagyobb szerepe van ugyanis ha ott bezúzatsz egy kocsit azért a pénzjutalom mellett felszedhető dolog is jár. Ugyabár minden pályarésznek megvannak a saját csak arra a pályarészre jellemző kocsitípusai. Van egykét kivétel mely több pályarészen is megtalálható de a zöme egyedi továbbá vannak bezúzhatatlan típusok is a jármű mérete miatt, de ez számunka nem fontos hisz csak a bezúzott kocsikért jár felszedhető dolog. S ebből következik azis hogy minden fajta kocsiért másmás jutalom jár az egyes pályarészeken.
A bezúzás menete a következő. Odaállsz a megfelelő daru alá majd az beemeli a járművet a zúzdába és meg is kapod érte a pontjutalmat. Ennyi az egész? Nem! Hisz felmerül a kérdés. Hol a felszedhető jutalom??
Miután a kocsi bezúzásra került egy másik daru kiemeli a maradványait és áthelyezi egy futószalagra. Ez a futószalag beviszi egy kis építménybe ahonnan újabb futószalag indul kifelé csak másik irányból. S itt jön a lényeg.
Kocsizúzalék megy be és az érte járó felszedhető jutalom jön ki. Vagyis zúzás után menj oda ahonnan kijön a jutalom ami viszonylag egyszerűn megközelíthető. Sietni nem kell de azért ne sokat időzz mert a futószalag elviszi a jutalmat előled.

Egyes típusokért járó felszedhető dolog pályarészenként:

1.Downtown Zúzdajutalmak
Jármű Típus
Jutalom
Aniston BD4 Get Outta Jail Free Card
Michelli Roadster Machine Gun
Wellard Respect
A-Type Fast Reload
Beamer Flamethrower
Big Bug Machine Gun
B-Type Invulnerability
Bug Machine Gun
Minx Electro Fingers
Romero Armor
Schmidt Health
Shark Molotov Cocktails
U-Jerk Truck Machine Gun
Taxi Double Damage
Cop Car Cop Bribe
Dementia Invisibility
Miara Rocket Launcher
Z-Type Silenced Machine Gun


2.Residential Zúzdajutalmak
Jármű Típus
Jutalom
Benson Electro Fingers
Furore GT Fast Reload
Hachura Rocket Launcher
Trance AM Flamethrower
Arachnid Shotgun
Big Bug Armor
B-Type Invisibility
Bug Machine Gun
Eddy Machine Gun
Maurice Machine Gun
Morton Get Outta Jail Free Card
Panto Grenades
Schmidt Machine Gun
Spritzer Molotov Cocktails
T-Rex Electro Gun
Pickup Health
U-Jerk Truck Machine Gun
Taxi Xpress Double Damage
Armed Land Roamer Machine Gun
Cop Car Cop Bribe
Land Roamer Invulnerability
Special Agent Car Respect
Meteor Invulnerability
Pickup Health
Z-Type Silenced machine Gun


3.Industrial Zúzdajutalmak
Jármű Típus
Jutalom
Jefferson Get Outta Jail Free Card
Rumbler Fast Reload
Stinger Electro Fingers
Arachnid Machine Gun
Big Bug Armor
B-Type Invisibility
Eddy Machine Gun
Jagular XK Electro Gun
Maurice Health
Minx Flamethrower
Panto Grenades
Romero Molotov Cocktails
Shark Rocket Launcher
U-Jerk Truck Machine Gun
Taxi Xpress Double Damage
Armed Land Roamer Machine Gun
Cop Car Cop Bribe
Land Roamer Invulnerability
Special Agent Car Respect
Bulwark Shotgun
Z-Type Silenced Machine Gun

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!